Thursday, July 15, 2010

press START

press start to what?

start for all sorts of planning. initially it all started when his mother slipped the beautiful cincin merisik. Funny but true, neither me nor his mother or the people around us knew which finger to put (left or right,doh, memang la saye tau jari manis takkan jari hantu kot kan?). She tried on the right but mase beli tu tried and tested on the left one so tersekat pulakk.... Terpaksa la his mother tuka pulak ke jari tangan kanan.

Then came the berita that majlis pertunangan, insyaAllah akan berlangsung raya kedua. RAYA KEDUA?????? alahai, time2 tu jugak la dipilih mama sayangku. it might be my last raya as anak dara, time raya kedua la pulak nak tunang. Jiwa memberontak cos perasaan nak kutip duit raye tu sebenarnye ade lagi. tapi takde la ditunjukkan sangat. cover ayu sket la kan?

tapi raya kedua ni ada ke...
orang nak cater?
orang nak pasang canopy?
orang nak buat pelamin?
orang nak buat semua laaaa...

*SIGH*

so pagi tadi dalam demam tak demam ni, lepas hantar adik2 skolah, lepas pegi pasar beli barang (nak masak assam pedas ikan pari sebab kekasehati nak datang) singgah la skejap dekat rumah mama zizah. Mama zizah is one of the caterers that i've no complaints. sedap gile! especially kalau nak order makanan ala2 kampung ni. sedap gile weih..... plus raya kedua, mesti orang tak expect lemang ketupat kan? orang nak makan yang best2. super yummy! tapi kan mama zizah plak nak KIV cos raya kedua. WHY mama WHY? Knape la mamaku sayang pilih tarikh 11sept tu? raya kedua tu kan , possible tapi susah sikit?

Kepala pun dah naik pening pikir, tadi hal caterer ni hal pelamin pulak. Mini pelamin yang mama idamkan sangat utk her first wedding. Sigh. Ada ke? Bila nak yang cantek2 mcm Que Ariffin tu, die pulak quote sampai rm6k (include delivery KL-Penang, sebab nak public holiday sume siap) so cmane ni? nak buat sendiri, pandai ke bertukang berandam bagai cik dura?

*SIGH*

1. pelamin
2. hantaran
3. caterer
4. canopy
5. baju

mampukah aku????

3 comments:

wawan said...

bestnya weyyy
dah melangkah maju setapak dari kami² niiiii

btw congratz! =)

sayangness said...

hahahaha setapak? aminnn sigh tatau la cik wan, doakan lah yg terbaik n jemputlah dtg ye :)

[et] said...

OMG!(i know i'm late but wth nak komen jugak sume entry!:P)

second raya?ah pening nya nk prepare.i hope everything go smoothly with the planning.jgn pening2, in the end everythg mst fall in place :P

happy planning!